Jahas, täällä sitä sitten istutaan. Selvisin lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen kujanjuoksusta ja lymyilen nyt kahvikuppini ja läppärini takana odotusalueella, peläten milloin lähistöllä kiertelevät verenhimoiset huumekoirat haistavat laukussani muhivat eväsleivät ja säntäävät kimppuuni.

No, todellisuudessa tilanne ei ole niin paha. Satuin bongaamaan heti turvatarkastuksen jälkeen matkatoverini ja odottelemme nyt yhdessä koneeseen nousua. Aika leppoisa tunnelma, perhoset vatsassani kuukahtivat ilmeisesti viimeistään siihen päivän kuudenteen kahvikuppiin. Jännitä siis ei, mutta into alkaa kasvaa - epätodellinen muuttuu hiljalleen todeksi! China awaits.

Pekingissä pitäisi odottaa suurinpiirtein parin asteen pakkanen, mutta määränpäässäni Chengdussa kuulemma kukkivat jo apilat. Ah, pian kirmaan vehreillä Lounais-Kiinan niityillä vain seppele päässäni, vapaana kaikista länsimaisen elämäntyylin hapatuksista, pandojen ja lohikäärmeiden tanssissa ja laulaessa ympärilläni. Mutta käydään nyt ensin Pekingissä vaihtamassa konetta ja toivomassa, että matkatavaratkin ovat saapuneet perille. Kuullaan taas!